Inloggen

Welke geluidsisolatie is het beste?

Geluidsisolatie behoort tot de specialiteiten van Easycell. Geluidsisolatie wordt ook wel akoestische isolatie genoemd. Met behulp van geluiddempend materiaal kan deze vorm van isolatie ervoor zorgen dat je minder gelast hebt van externe geluiden. Geluiden van buitenaf worden tegengehouden. Naast geluiden van buiten naar binnen kunnen ook geluiden van binnen naar buiten worden tegengehouden. Zo worden geluiden vanuit jouw woning afgeschermd voor bijvoorbeeld je buren.

Deze vorm van isolatie kan dus een hoop voor je betekenen. Als je jouw woning akoestisch wilt gaan isoleren, zijn er meerdere opties waarvoor je kunt kiezen. Maar hoe kun je het beste een vloer of muur geluidsdicht maken? Wij vertellen het je in deze blog.

De voordelen van geluidsisolatie in het kort

De voordelen van geluidsisolatie zijn enorm. Dit zijn de pluspunten waar jij van kunt profiteren als je ervoor kiest om je woning met geluiddempend materiaal uit onze webshop te isoleren:

  • Minder last van geluiden van buitenaf.
  • Minder last van lawaai veroorzaakt door buren.
  • De kans op geluidsoverlast vanuit jouw eigen woning wordt verkleind.
  • Overlast door contactgeluid wordt verminderd.
  • Overlast door luchtgeluid wordt verminderd.
  • Er zijn vele geluidswerende oplossingen verkrijgbaar via onze webshop.
  • Op meerdere plekken binnen je woning kun je akoestische isolatie toepassen. Hierbij kun je denken aan je muur geluidsdicht maken, isolatiemateriaal plaatsen op de vloer of je plafond isoleren.
  • Er bestaat geluiddempend materiaal dat tevens warmte isolerend is.
  • Je kunt via onze website advies vragen om geluidsoverlast te reduceren.
  • Onze producten, waaronder Easycell en Easyclick, zijn van een hoge kwaliteit en verkrijgbaar voor goede prijzen via onze webwinkel.

Kortom, er zijn genoeg redenen om te kiezen voor geluidsisolatie. Maar welke soorten akoestische isolatie zijn er? Wat is de meest geschikte optie voor jouw woning?

Welke soorten geluidsisolatie zijn er?

Er zijn meerdere soorten materialen waar je uit kunt kiezen als je jouw woning van geluidsisolatie wilt voorzien. Hieronder zetten we deze materialen voor je op een rij, waarbij we dieper in gaan op de eigenschappen, voor- en nadelen van deze materialen.

Steenwol als akoestische isolatiewol

Steenwol staat ook wel bekend als rotswol. Dit isolatiemateriaal kan gemaakt worden van diabaas of basalt, wat bij een temperatuur van 1.400 graden Celsius gesmolten wordt. Je hebt diverse opties als je voor dit materiaal kiest. Zo kun je een steenwol isolatieplaat bestellen, maar je kunt tevens kiezen voor een steenwol rol. Daarnaast kan dit materiaal op verschillende plekken binnen je woning toegepast worden. Zo kun je met dit materiaal je muur geluidsdicht maken, maar het kan tevens gebruikt worden voor gevelisolatie, wandisolatie, dakisolatie en vloerisolatie.

Naast geluidsisolatie kan steenwol ook ingezet worden om je woning thermisch te isoleren. Steenwol is niet alleen waterafstotend, wat vochtplekken en schimmel voorkomt, maar dit materiaal werkt tevens brandvertragend. Steenwol is een milieuvriendelijke optie, onder meer omdat het 100% recyclebaar is. Dit materiaal heeft een lange levensduur. Je zult dus lang plezier beleven aan deze vorm van isolatie. Je kunt kiezen voor een isolatieplaat van steenwol, wat de montage gemakkelijker maakt. Daarnaast is steenwol in vezelvorm verkrijgbaar. Dat maakt het eenvoudiger om een isolatieplaat in meerdere stukken te snijden. Dit gaat niet ten koste van de stevigheid of isolatiewaarde van de steenwol. Een goed voorbeeld hiervan is deze akoestische isolatiewol. Dit materiaal is betaalbaar en kan voor een goede prijs via onze webshop aangeschaft worden.

Glaswol

Daarnaast is glaswol één van de opties die je tot je beschikking hebt als je akoestisch wilt gaan isoleren. Dit silicaat wordt gemaakt van zand en gerecycled glas. Naast steenwol is glaswol het meest gekozen isolatiemateriaal binnen de woning. Bij dezelfde hoeveelheid heeft steenwol een betere akoestische isolatiewaarde, maar glaswol scoort net iets beter op het gebied van warmte isolatie (wat je kosten kan besparen).

Glaswol is zowel verkrijgbaar in de vorm van een isolatieplaat als een rol. Je kunt het op meerdere plekken binnen je huis toepassen: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of om een muur geluidsdicht te maken. Glaswol is licht qua gewicht en betaalbaar. Het is zowel waterafstotend als onbrandbaar.

Easyclick platen

Een andere geluidswerende optie uit ons assortiment zijn onze Easyclick platen. Zo is er bijvoorbeeld deze geluidswerende houtvezelvloer plaat. Dit natuurlijke materiaal isoleert niet alleen geluid prima, maar het heeft tevens warmte isolerende eigenschappen. Vooral tegen contactgeluid isoleert deze plaat uitstekend. De massa van deze plaat blokkeert geluiden en voorkomt dat trillingen zich binnen een constructie kunnen voortbewegen.

Easycell vlokken isolatie

Daarnaast kun je kiezen voor onze Easycell producten als oplossing. Onze Easycell vlokken isolatie kunnen dienen als geluidsisolatie. Het handige aan deze vlokken is het feit dat het een fluitje van een cent is om deze vlokken te verwerken met behulp van een inblaasmachine. Je hoeft er geen constructie voor open te maken. Daarnaast kan het in elke gewenste dikte aangebracht worden. Je hoeft geen platen of rollen op maat te maken. Bovendien zullen er geen naden aanwezig zijn die warmteverlies in de hand spelen. Niet alleen isoleert dit product warmte en geluiden, maar het weert tevens ongedierte en werkt brandvertragend. Wel is de akoestische isolatiewaarde van dit product lager in vergelijking met steenwol en glaswol.

Vraag een offerte aan of neem contact op

Begrijpelijk is het dat u vragen heeft voordat u een gedeelte van uw huis laat isoleren. Wij beantwoorden deze graag voor u. Neem vandaag nog contact met ons op of schakel onze online isolatiehulp in. Contact neemt u op door het invullen van het online contactformulier of door te bellen naar het nummer 020-4639057. Vraag u bij ons een offerte aan? Dan ontvangt u deze de volgende werkdag al! Wellicht maakt u morgen al de keuze om voor isolatiemateriaal van Easycell te gaan.

Vraag offerte aan Bel naar Easycell

Bouwbedrijven bestellen Easycell isolatie vlokken bij: