Ons assortiment

Navigatie

De voordelen van geluidsisolatie

Als je thuis bent, zit je niet te wachten op geluidsoverlast. Door de coronapandemie zijn we meer thuis dan ooit. Dit maakt het extra frustrerend om last te hebben van bijvoorbeeld lawaaierige buren of geluiden uit de nabije omgeving. Gelukkig is er een oplossing: geluidsisolatie. Deze investering zorgt ervoor dat je nooit meer last zult hebben van de geluiden die anderen produceren. Hierbij heb je diverse opties. Zo kun je jouw plafond laten isoleren tegen geluid, maar je kunt ook je muur laten isoleren tegen geluid van de buren. Geluid isoleren? Je bent bij Easycell aan het juiste adres. Bij ons vind je de beste geluidswerende oplossingen.

Hoe werkt geluidsisolatie?

Geluid kan op verschillende manieren overgedragen worden. Je kunt geluid in twee categorieën indelen: contactgeluid en luchtgeluid. Zoals de naam al aangeeft, zijn dit geluiden die via direct contact geproduceerd worden. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld contact met de vloer, waarbij je kunt denken aan voetstappen. Als de constructie van jouw woning verbonden is met die van de buren, kun je last hebben van contactgeluid. Als er op de muur gebonkt wordt, hoor jij dit. Geluidsisolatie kan deze voornamelijk lage trillingen tegengaan.

Daarnaast is er luchtgeluid. Waar contactgeluid zich via direct contact in de vorm van trillingen verspreid, gebeurt dat bij luchtgeluid via de lucht. Goede voorbeelden hiervan zijn stemmen of harde muziek. Waar het bij contactgeluid voornamelijk gaat om lage geluiden, zijn het bij luchtgeluid juist de hogere tonen die voor overlast zorgen. Ook de overlast van hoge tonen kan verminderd worden dankzij geluidsisolatie.

Waarom kies je voor geluidsisolatie?

Er zijn meerdere redenen op te noemen waarom je overweegt om je woning tegen geluid te isoleren. Of je nu je muur laat isoleren tegen geluid of je plafond laat isoleren tegen geluid, er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je deze stap overweegt. We zetten deze overwegingen hieronder voor je op een rij.

Geluidsoverlast van de buren

Hierboven vertelden we je al dat de kans op contactgeluid groter is wanneer de constructie van jouw woning verbonden is met de constructie van de woning van de buren. Vooral bij appartementen en flats kan dit een probleem zijn, zeker als je zowel onder- als bovenburen hebt. Hierdoor is het goed mogelijk dat je hinder ondervindt van bijvoorbeeld de voetstappen van je buren. Als er een gebrek aan isolatie is binnen jouw woning en de muren zijn dun, dan is het zelfs mogelijk dat je vrijwel ieder geluid hoort. Dat wil je liever niet. Dit kan een goede reden zijn om bijvoorbeeld je muur te isoleren tegen geluiden van de buren.

Geluiden van buitenaf

Daarnaast kun je vanuit je woning hinder ondervinden van geluiden van buitenaf. Alhoewel we merken dat vooral klanten in de Randstad vaak last hebben van geluidsoverlast van buitenaf, onder meer vanwege de drukte van de stad, kan dit natuurlijk ook op andere plekken in Nederland voorkomen. Wie weet woon je in de buurt van een station of dicht bij een snelweg. Geluidsisolatie is in dat geval de beste manier om de geluidsoverlast significant te verminderen dan wel geheel weg te nemen.

De pluspunten van geluidsisolatie op een rij

Binnen je eigen woning wil je jezelf comfortabel voelen. Geluidsoverlast kan je woonplezier behoorlijk vergallen. Daarom is geluidsisolatie een uitstekende manier om je wooncomfort te verhogen. Dankzij geluidsisolatie heb je minder last van de geluiden die je buren produceren. Daarnaast is je eigen woning ook minder gehorig, zodat de buren niet meer mee kunnen luisteren. Ook zul je minder last hebben van geluiden van buitenaf. Verkeersen straatgeluiden zullen niet meer voor overlast zorgen. Een bijkomend voordeel van geluidsisolatie aanschaffen bij Easycell zijn de scherpe prijzen.

Op welke manieren kun je geluid isoleren?

Als je geluid wilt isoleren, heb je meerdere opties tot je beschikking. Bij Easycell kun je alle producten kopen die je hiervoor nodig hebt. Neem gerust een kijkje binnen de categorie geluidsisolatie. Twee van de meest gekozen opties zijn je plafond isoleren tegen geluid en je muur isoleren tegen geluid. Hieronder vertellen we je meer over deze twee alternatieven. Ook laten we je zien wat deze opties zo effectief maakt tegen geluidsoverlast.

Plafond isoleren tegen geluid

Als je geluidsoverlast hebt van je bovenburen, is je plafond isoleren tegen geluid je beste optie. De geluidswerende oplossingen die je binnen onze webshop aantreft bieden zowel isolatie tegen contactgeluiden als luchtgeluiden. Veel appartementen hebben plafonds met een holle ruimte. Door de leegte van deze ruimte zijn contactgeluiden nog nadrukkelijker aanwezig. Je kunt deze ruimte opvullen met isolatiemateriaal om de geluidsoverlast significant te verminderen. Het is ook mogelijk om een verlaagd plafond met geluidsdempers te plaatsen. Zo zijn er nog meer oplossingen te vinden via onze webshop.

Muur isoleren tegen geluid

Naast het plafond kun je ook je muur laten isoleren tegen geluid. Dit is zowel voor oude als voor nieuwe woningen een optie. Een woning kan voorzien zijn van dunne muren. Als je muren deelt met je buren, zorgt dit ervoor dat er geluidsoverlast kan ontstaan. Bij dunne muren hoeven je buren zelfs niet eens excessief veel geluid te maken om toch hoorbaar te zijn. In zulke situaties is het isoleren van de muur tegen geluid essentieel. Zo wordt geluidsoverlast voorkomen. Ook op dit vlak zijn er meerdere oplossingen waar je uit kunt kiezen. Zo tref je binnen ons assortiment akoestische voorzetwanden aan, maar je kunt er ook voor kiezen om de spouwmuren van je woning vol te laten spuiten met isolatiemateriaal. Dit is ook een goede oplossing als je veel last hebt van geluiden van buitenaf.

Easycell helpt je bij geluidsoverlast

Bij Easycell bestel je alles wat je nodig hebt om geluidsoverlast tegen te gaan. Als geen ander snappen wij het belang van een hoog wooncomfort. Met behulp van onze geluidswerende oplossingen zul je ervoor zorgen dat geluidsoverlast tot het verleden behoort. Onze eigen Easycell isolatie producten kunnen je hierbij helpen. Daarnaast kun je bij ons terecht voor producten die je bijstaan op het gebied van warmte-isolatie. Het is zelfs mogelijk om producten aan te schaffen die zowel warmte als geluid isoleren. Dat is twee vliegen in één klap. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust een kijkje binnen onze webshop.

Vraag een offerte aan of neem contact op

Begrijpelijk is het dat u vragen heeft voordat u een gedeelte van uw huis laat isoleren. Wij beantwoorden deze graag voor u. Neem vandaag nog contact met ons op of schakel onze online isolatiehulp in. Contact neemt u op door het invullen van het online contactformulier of door te bellen naar het nummer 020-4639057. Vraag u bij ons een offerte aan? Dan ontvangt u deze de volgende werkdag al! Wellicht maakt u morgen al de keuze om voor isolatiemateriaal van Easycell te gaan.

Vraag offerte aan Bel naar Easycell

Bouwbedrijven bestellen Easycell isolatie vlokken bij: