Ons assortiment

Navigatie

Hoe warmte isolatie je helpt om kosten te besparen

Warmte isolatie is één van de soorten isolatie waar je voor kunt kiezen bij Easycell. Het is zelfs mogelijk om geluidswerende oplossingen te combineren met isolatie tegen warmte. Het beste van beide werelden. Binnen ons aanbod tref je meerdere soorten oplossingen aan, van Easycell vlokken tot aan isolatie wol en isolatieplaten. Zo kun je zelf bepalen welke oplossing het beste past bij jouw woning. 

Warmte isolatie pas je toe zodat jouw woning beter zijn warmte kan behouden. Je kunt dit op diverse plekken toepassen, van warmte isolatie voor je vloer tot aan warmte isolatie voor je ramen. In één van onze andere blogs vertellen we je meer over de manieren waarop je warmte isolatie kunt toepassen. In deze blog vertellen we je over hoe warmte isolatie werkt en hoe deze investering je helpt om kosten te besparen. Ook laten we je zien welke producten uit ons assortiment perfect zijn om zowel warmte te isoleren als om kosten te besparen.  

Hoe werkt warmte isolatie? 

Warmte isolatie wordt ook wel thermische isolatie genoemd. Deze vorm van isolatie zorgt ervoor dat de overdracht van warmte tussen twee kanten van dezelfde constructie (zoals je woning) significant verminderd wordt. Dit komt doordat de materialen die hiervoor gebruikt worden warmte slecht geleiden. Als het buiten kouder is dan binnen, stroomt bij niet-geïsoleerde woningen de warme lucht naar buiten. Dit verlies van warmte vang je op door meer te gaan stoken, wat hogere energiekosten met zich meebrengt. Door warmte isolatie te laten plaatsen, voorkom je dat in de winter de warmte verloren gaat. De slechte geleiding van warmte zorgt ervoor dat het in de winter altijd aangenaam binnen is, zonder dat je hiervoor de verwarming omhoog hoeft te zetten.  

Hoe kun je via warmte isolatie kosten besparen? 

Wist je dat bij niet-geïsoleerde woningen de verwarming 75% van het totale energieverbruik bedraagt? Hierdoor is dit een flink kostenpostje binnen de totale energiekosten. Hoe minder je verwarmt, hoe lager je totale energiekosten zullen zijn. Goede warmte isolatie zorgt ervoor dat je woning minder warmte verliest tijdens de herfst en winter. Waar je voorheen veel moest stoken om de temperatuur binnen je huis aangenaam te houden, is dit niet meer nodig als je warmte isolatie laat plaatsen.  

Door op meerdere plaatsen deze soort isolatie toe te passen, versterk je dit effect. 30% van de warmte gaat verloren via het dak, 20% via de muren en 10% via de vloer. Je kunt je dus wel voorstellen dat warmte isoleren een positief effect zal hebben op je energiekosten. Bovendien heb je deze investering binnen enkele jaren weer terugverdiend. Tot slot profiteer je bij Easycell van de beste prijzen voor verschillende isolatiematerialen. Ook op deze wijze bespaar je kosten.   

Geschikte producten voor warmte isolatie 

Binnen het assortiment van Easycell tref je meerdere soorten isolatie aan die je kunt inzetten om warmte te isoleren binnen je woning. Hieronder zetten we een aantal van de beste soorten isolatie tegen warmte voor je op een rij. Deze producten koop je bij ons voor uitstekende prijzen. De kwaliteit staat buiten kijf. 

Easycell warmte isolatie 

Onze eigen producten kunnen je helpen om de warmte binnen je huis beter te isoleren. Tijdens de koudere maanden van het jaar blijft je woning zo beter warm. Je zult het niet meer koud hebben en bovendien hoef je minder te stoken, wat een hoop scheelt voor je energierekening. Onze vlokken zijn een interessante optie voor vele woningen. Niet alleen zijn deze vlokken eenvoudig aan te brengen, maar ze zorgen tevens voor een efficiënte isolatie. 

Via onze webshop bepaal je zelf hoeveel pakken je bestelt. Bovendien zijn deze vlokken niet alleen warmte isolerend, maar ze isoleren tevens geluid. Handig als je ook van de voordelen van geluidsisolatie wilt profiteren. Deze vlokken kunnen dienen als plafond isolatie tegen warmte, maar ook als warmte isolatie in de vloer of warmte isolatie in de ondervloer. Dit is afhankelijk van waar je ruimte hebt. Beide is ook een optie. Naast onze Easycell vlokken kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld kurk of houtpluggen. 

Thermische isolatie wol 

Een andere optie die je tot je beschikking hebt als je warmte binnen je woning wilt isoleren is katoen isolatie wol. Hierbij maken wij gebruik van de isolatie van het merk Cotonwool Flex 25, één van de meest gerenommeerde merken op het gebied van thermische isolatie wol. Het isolatiemateriaal van dit product bestaat voor 90% uit katoenvezels die gerecycled zijn.  

Katoen beschikt van zichzelf over uitmuntende isolerende eigenschappen. Daarnaast kun je dit isolatie wol ook inzetten om akoestisch te isoleren. Dat zijn twee vliegen in één klap. Je hebt bij ons de keuze uit isolatiemateriaal met verschillende diktes. Naast de hoge isolatiewaarde is dit tevens een duurzaam product dat lang meegaat. Dit product wordt voornamelijk gebruikt als plafond isolatie tegen warmte, maar ook voor daken en wanden is dit materiaal geschikt. Ook dit materiaal kan eraan bijdragen dat je een stuk minder energiekosten kwijt zult zijn. 

Superwand isolatieplaat 

Daarnaast kun je kiezen voor een superwand isolatieplaat. Deze platen zijn gemaakt van polyurethaan. Alhoewel dit materiaal ook gebruikt kan worden in de vorm van PUR schuim, leert de praktijk ons dat isolatieplaten een hogere isolatiewaarde hebben. Het heeft zelfs de beste isolatiewaarde voor de minste dikte. Dit materiaal is zowel bijzonder stevig als licht elastisch, waardoor het vrijwel onmogelijk is om dit materiaal te beschadigen. Deze platen zijn snel geplaatst en bovendien zorgen ze voor een efficiënte isolatie. Niet alleen bespaar je dankzij dit warmte isolatie materiaal op je energierekening, maar door de snelle plaatsing ben je ook minder kosten kwijt aan arbeidskosten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om deze isolatieplaten zelf te plaatsen. Dat kost nog minder. 

De beste isolatie tegen warmte bestel je bij Easycell 

Warmte isolatie helpt je niet alleen om flink te besparen op de kosten van je energierekening, maar het is ook een investering die je binnen enkele jaren terug hebt verdiend. Bij Easycell koop je kwaliteit voor scherpe prijzen. Er is geen betere manier om op kosten te besparen dan onze producten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust een kijkje binnen onze webshop of neem vrijblijvend contact met ons op.  

Vraag een offerte aan of neem contact op

Begrijpelijk is het dat u vragen heeft voordat u een gedeelte van uw huis laat isoleren. Wij beantwoorden deze graag voor u. Neem vandaag nog contact met ons op of schakel onze online isolatiehulp in. Contact neemt u op door het invullen van het online contactformulier of door te bellen naar het nummer 020-4639057. Vraag u bij ons een offerte aan? Dan ontvangt u deze de volgende werkdag al! Wellicht maakt u morgen al de keuze om voor isolatiemateriaal van Easycell te gaan.

Vraag offerte aan Bel naar Easycell

Bouwbedrijven bestellen Easycell isolatie vlokken bij: