Ons assortiment

Navigatie

Waarom moet ik kiezen voor Easycell?

  • Binnen 1 dag klaar, zonder ingrijpende verbouwing
  • Goedkoper dan andere materialen, bij dezelfde isolerende waarde
  • Brandwerend en milieuvriendelijk
  • Isoleert 30% beter dan andere methodes

Toepassing

Het inblazen van Easycell is de meest praktische methode voor het isoleren van holle ruimtes. Het is eenvoudig uit te voeren en er is geen ingrijpende verbouwing meer nodig om uw vloer, kap of wand goed te isoleren. Het isolatiemateriaal wordt onder lichte druk ingeblazen in de ruimte. Hierdoor ontstaat een homogene laag die gelijkmatig over de hele ruimte verdeeld is.

Door middel van internationaal erkende certificaten en attesten van onafhankelijke instanties kan Easycell garanderen dat wordt voldaan aan genoemde standaarden.

De kwaliteit wordt gewaarborgd door toezicht van verschillende onafhankelijke instanties. Op deze producten geeft Easycell 1 jaar fabrieksgarantie. Voor onjuiste verwerking of toepassing van de producten is Easycell echter niet aansprakelijk.

photo of girls wearing dress while holding hands

Wat moet er gebeuren om Easycell te installeren

Easycell wordt onder lage druk ingeblazen in de ruimte. Hierdoor ontstaat een homogene laag die gelijkmatig over de hele ruimte verdeeld is. Er zijn dus geen kieren waar alsnog de warmte uit kan ontsnappen. Om het u gemakkelijk te maken, hebben wij alvast de grote lijnen voor u opgesomd.

1. Doe de benodigdheden check

Met deze tool heb je binnen 5 minuten een overzicht wat uw geschatte materiaalkosten worden bij het inblazen van EasyCell.

Bij ons krijgt u precies dezelfde prijs als degene die “beter” onderhandelen kan. Wij hebben gewoon een eerlijke prijs voor een eerlijk product.

Easycell calculator

2. Vraag een vrijblijvende offerte aan

  • Altijd vooraf advies door een isolatiespecialist, bij u thuis of op uw bouwwerk.
  • Uw woning wordt opgemeten en gespecificeerd in de offerte.
  • Schriftelijke prijsopgave, met vaste prijs. Geen verrassingen achteraf.
Vraag offerte aan

3. De klus door een vakman laten doen?

Door de fabriek is een selekte groep Easycell® verwerkers opgeleid. Zij zijn bekwaam in het correct verwerken van Easycell® en hebben naast veel ervaring, professionele inblaasmachines. Deze gecertificeerde vakmensen verwerken uitsluitend de Easycell® met 20 jaar garantie. Deze garantie is exclusief voor gecertificeerde verwerkers.

De klus is in 1 dag afgerond. Geen langdurige rommel in uw woning dus!

Isoleert 30% beter dan andere methodes, waaronder ook andere vlokkenisolatie

Easycell® bestaat uit losse vlokken van cellulose met lange vezels. Deze zijn aan een speciaal en ingewikkeld procedé onderworpen, waardoor ze deze unieke vorm hebben verkregen met de evenzo unieke eigenschap van de perfecte isolatievlok. Doordat Easycell® een zeer hoge isolatiewaarde heeft kon hij opgenomen worden in het kwaliteitsregister van de ISSO. Bij de verwerking worden deze vlokken onder druk (240 millibar) ingeblazen waardoor zelfs de kleinste hoekjes gevuld worden.

Hierdoor ontstaat één homogene deken isolatiemateriaal en blijven er geen lekken over waardoor nog warmte of geluid kan ontsnappen. Door het ontbreken van naden en kieren is er (veel) minder warmteverlies of geluidslekkage. Daarbij komt dat Easycell® veel zwaarder is dan andere isolatiematerialen. Het grote voordeel hiervan is dat de warmte opgebouwd in huis veel moeilijker door het materiaal naar buiten kan en andersom kan in de zomer de hitte veel lastiger naar binnen via het dak. Dit noem je ook wel faseverschuiving.

De beste isolatiemethode voor doe-het-zelver en vakman

Het inblazen van Easycell® is de meest praktische methode voor het isoleren van holle ruimtes. Het is eenvoudig uit te voeren en er is geen ingrijpende verbouwing meer nodig om uw vloer, kap of wand goed te isoleren.

Door middel van een inblaasmachine die u zowel bij ons, Boels als bij de Huurmaat kunt huren blaast u de Easycell® in de ruimte die u wilt isoleren. Doordat het produkt onder druk wordt ingeblazen ontstaat er een dikke homogene laag die gelijkmatig over de gehele ruimte verdeeld is.

Het enige wat u hoeft te doen is:

De machine huren met bijbehorende slangen en koppelstukken. U kunt de machine gewoon beneden laten staan, omdat de slangen met de bijbehorende koppelstukken lang genoeg zijn, zelfs voor een appartement op 4 hoog.
Boor de gaten met onze speciale multi boor, te verkrijgen in de webshop.
Plaats de Easycell in de machine en vul de holle ruimte middels de daarvoor aangebrachte gaten. Na het vullen dicht u de gaten met speciale conische kurken of houtpluggen welke te verkrijgen zijn in de webshop.

Uitermate geschikt voor holle ruimtes zoals vloeren en daken

In grootstedelijke gebieden tref je veel huizen aan met stenen buitenmuren met houten vloeren. Tussen het plafond van de benedenburen en uw vloer is een holle ruimte. Deze holle ruimtes werken als een klankkast. Ze versterken namelijk de leefgeluiden van zowel u als van u uw buren.

Deze ruimtes kunnen prima opgevuld worden met isolatie. Kies je voor een lichter materiaal zoals minerale wolsoorten, zal dit weinig effect sorteren, omdat het materiaal lichter is en het geluid minder geabsorbeerd wordt. Hetzelfde geldt natuurlijk dan ook voor de warmte.

Het beste isolatiemateriaal is een produkt dat naadloos op elkaar aansluit met een hoge isolatiewaarde. In ons geval is dat Easycell®.

Easycell® is als enige vlokkenisolatie opgenomen in het kwaliteitsregister van de ISSO. Dit houdt in dat het de hoogste isolatiewaarde heeft van alle andere gelijksoortige vlokkenisolatie. Daarbij is het ook nog geproduceerd van gerecycled papier en met weinig energie tot een isolatievlok die in zijn geheel biologisch afbreekbaar is.

Een holle ruimte van een plafond gevuld met Easycell® van 20cm dik zal een (geluid) isolatiewaarde van ca. 7 tot 11 dB en een (warmte) Rc waarde van 5,22 M2 K/W geven.

Easycell® is aan te brengen in elke gewenste dikte

Easycell® is uniek in zijn soort door zijn hoge isolatiewaarde (geluid en warmte).

Easycell® is al vanaf 5cm – denk aan voorzetmuren- effectief in tegenstelling tot minerale wol, waar u 10 cm nodig heeft om hetzelfde rendement te behalen. In de holle ruimte tussen vloer en plafond adviseren wij het gehele plafond vol te blazen tot maximaal 40 cm. Dit heeft onder andere ook te maken met de faseverschuiving. Simpel gezegd is dat de tijd die kou of warmte nodig heeft om door het produkt te gaan.

Voor het geluid is het weer van belang dat er luchtig ingeblazen wordt in de holle ruimte. Bij Easycell® heeft u een meerwaarde door de veel hogere isolatiewaarde van het produkt Easycell® zelf. In tegenstelling tot andere vlokkenisolatie heeft u slechts 30kg/m3 nodig in plaats van 35kg/m3. Dat scheelt aanmerkelijk in uw portemonnaie.

U betaalt niets te veel. In onze calculator kunt u uitrekenen hoeveel produkt u nodig heeft. De prijs die u te zien krijgt is ook exact hetgeen u zult betalen. Geen ondoorzichtige offertes. Bij ons is alles helder transparant.

Goedkoper dan alle andere materialen bij dezelfde isolerende waarde

Met de inblaasmethode van Easycell® is een ingrijpende en dure verbouwing niet nodig.

Het isoleren van bestaande holle ruimtes zoals vloeren, daken en wanden kost met Easycell® veel minder tijd dan het aanbrengen van isolatiedekens of platen. U bespaart hiermee op een dure verbouwing en materiaalkosten.

Daarbij is Easycell® minstens 50% goedkoper dan bijvoorbeeld minerale wol in aanschaf.

Doordat Easycell® een significant hogere isolatiewaarde heeft zult u ook minder isolatiemateriaal in vergelijking met gelijksoortige vlokkenisolatie nodig hebben. Bij minerale wol kan dat zelfs tot 50%.

Eenvoudig uit te voeren zonder ingrijpende verbouwing

Het verwerken van Easycell® is niet moeilijk.

  1. Gewoon een gat boren
  2. Easycell® inblazen
  3. De gaten afdichten met de conische kurken of houtpluggen welke ook te verkrijgen zijn in de webshop.

Op de verpakking staat een duidelijke instructie waarbij de werkzaamheden stap-voor-stap beschreven worden. Bereken nu wat nu wat u nodig heeft.

Indien u ervoor kiest het materiaal aan te laten brengen door een professional, voeren wij dit graag voor u uit. Op de website staat een calculator waar u een nauwkeurige berekening krijgt. Onze prijsopbouw is helder en transparant. Geen ondoorzichtige offertes. U zult niet voor onverwachte kosten komen te staan. Een eerlijke prijs voor een eerlijk produkt!

Brandwerend

Door de toevoeging van een natuurlijke brandvertrager aan Easycell® wordt het brandwerend tot wel 33 minuten.

Volgens de Euroklasse normering gaat het materiaal bij langdurige verhitting smeulen maar het brandt niet. Zo vertraagt het een brand en draagt het positief bij aan de brandveiligheid van uw woning. En niet geheel onbelangrijk is te vermelden dat het brandvertragende produkt biologisch afbreekbaar is, because we Care.

Dat komt tot uiting in de keuze van onze produkten. Produkten vervaardigd met een kleine hoeveelheid energie. Kortom Easycell® is een eerlijk produkt voor een eerlijk prijs.

Milieuvriendelijk

Easycell® is een duurzaam isolatiemateriaal en heeft een aantal internationale milieukeurmerken.

Het is een recycling product, vervaardigd uit gebruikte papierprodukten waaraan brandvertragers zijn toegevoegd. Het materiaal heeft een lange levensduur en kan zelfs prima hergebruikt worden.

Ook wordt tijdens de productieproces slechts een fractie van de hoeveelheid energie gebruikt in vergelijking met vele andere isolatieprodukten. Nog een reden om te kiezen voor Easycell®. Een eerlijk produkt voor een eerlijke prijs

Easycell® jeukt niet bij verwerking

Verwerken van Easycell® leidt niet tot jeuk of andere huidirritaties. Dit omdat er slechts gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen.

Easycell® een eerlijk produkt voor een eerlijke prijs!

Easycell® beperkt de overlast van ongedierte

Ongedierte gebruikt vaak de holle ruimtes van een woning om zich te nestelen en te verplaatsen.

Doordat de naden en kieren worden afgesloten met isolatiemateriaal wordt dit onmogelijk gemaakt. De toevoeging van brandvertragers aan Easycell® weert het ongedierte waaronder boktorren, bonte knaagkevers en muizen.

Bouwbedrijven bestellen Easycell isolatie vlokken bij: