Ons assortiment

Navigatie

Subsidies voor Isolatie

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voorziet in een subsidie voor 5 typen isolatiemaatregelen.
Het betreft het verrichten van op energiebesparing gerichte isolatiewerkzaamheden aan woningen.
Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf of wordt deze uw hoofdverblijf direct na renovatie? Dan komt u mogelijk in aanmerking.

Voorwaarden

  • Wanneer u subsidie aanvraagt voor een isolatiemaatregel, moet u altijd nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn en/of u kiest voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
  • Als u HR++-glas en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 8m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45msubsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++-glas en Triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren, u telt het aantal m² dan bij het glas op.
  • Voor HR++-glas geldt een U-waarde van ten hoogste 1,2 W/m2K, voor Triple-glas geldt een U-waarde van ten hoogste 0,7 W/m2K.
  • Bij de toepassing van HR++-glas of Triple glas dan moet dit ter vervanging van bestaand glas zijn.
  • Bij de toepassing van Triple glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een U-waarde van ten hoogste 1,5 W/m2K.
  • Alle isolatiemaatregelen moeten zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
  • Kiest u bij het type isolatiemaatregel vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie, voor het isolatiemateriaal lokaal gespoten PIR of PUR? Dan moet dit zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel.
  • De uitvoering is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De uitvoering mag u niet zelf doen.
  • U vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel subsidie aan.

Maatregelenlijsten

Controleer voordat u een aanschaf voor een isolatiemaatregel gaat doen eerst de Isolatiemaatregelenlijsten. Staat uw isolatiemaatregel op de lijst? Kies dan in uw aanvraag de meldcode van maatregel. De meldcode betekent dat de keuze die u maakt voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Onze isolatie materialen die voorkomen op de maatregelenlijst:
1. Easycell in het dak, de zolder- of vlieringvloer, binnen- of buitengevel en in de vloer.
2. Metisse PRT, RRT en PM in het dak, de zolder- of vlieringvloer, binnen- of buitengevel, in de vloer en als bodemisolatie

Download hier de complete lijst van maatregelen waarmee u in aanmerking kunt komen voor subsidie.

Subsidiebedragen per m2

Voor isolatiemaatregel, type dakisolatie, bestaan er twee uitvoeringvarianten: het dak isoleren of de zolder- of vlieringsvloer isoleren. Wanneer u de zolder of vlieringsvloer isoleert, geldt de voorwaarde dat de zolder of vliering onverwarmd moet zijn. Dakisolatie en zolder- of vlieringsvloerisolatie zijn niet te combineren als twee maatregelen.

Bij de isolatiemaatregel type vloer- of bodemisolatie kunt u ervoor kiezen om de vloer of de bodem te isoleren.

In onderstaande tabel ziet u de subsidiebedragen van de isolatiemaatregelen.

Let op

Vanaf 2022 is het niet meer mogelijk om vloer- en bodemisolatie te combineren om aan de isolatiewaarde eis te voldoen.

 Subsidiebedrag per m2Minimaal vereiste m2Maximaal m2Minimale Rd-waarde [m2 K/w]
Gevelisolatie€ 38101703,5
Spouwmuurisolatie€ 8101701,1
Dakisolatie€ 30202003,5
Zolder/vlieringvloer€ 8201303,5
Vloerisolatie€ 11201303,5
Bodemisolatie€ 6201303,5

Aanvragen

Voor het aanvragen van subsidie kunt u het best de stappenplan hieronder volgen.
ISDE: Stappenplan aanvragen woningeigenaren

Vraag een offerte aan of neem contact op

Begrijpelijk is het dat u vragen heeft voordat u een gedeelte van uw huis laat isoleren. Wij beantwoorden deze graag voor u. Neem vandaag nog contact met ons op door het invullen van het online contactformulier of door te bellen naar het nummer 020-4639057.
Vraag u bij ons een offerte aan? Dan ontvangt u deze de volgende werkdag al! Wellicht maakt u morgen al de keuze om voor isolatiemateriaal van Easycell te gaan.

Vraag offerte aan Bel naar Easycell

Bouwbedrijven bestellen Easycell isolatie vlokken bij: