Eenvoudig uw warmte behouden
Woningen met een schuine kap of plat dak verliezen veel warmte in de winter of koelte in de zomer.
Dit is absoluut niet nodig. Zonder ingewikkelde verbouwing(en) en slechts met een simpele ingreep kun je dit probleem door middel van dakisolatie voorkomen en verhelpen.
Om zo optimaal mogelijk het dak te isoleren zul je een vocht probleem moeten oplossen. Dit doet zich altijd voor in de schuine kap of het platte dak, namelijk het woonvocht van binnenuit. Dit moet als eerste aangepakt worden, tenzij de schuine kap aan de buitenzijde licht geventileerd is. Het platte dak moet altijd worden voorzien van een intelligente ademende dampremmende Pro Clima folie.
Wist je dat…
er dagelijks per huishouden tot wel 15 liter vocht geproduceert wordt. Je kunt het ook niet voorkomen, omdat dit vocht ontstaat door douchen, koken, ademen, afwassen, etc. Dit vocht wil naar buiten, het wil de woning verlaten, dus het zal stijgen en daardoor afkoelen. Doordat het afkoelt wordt het vloeibaar en noemen we de waterdamp vanaf nu condens.
Deze condens trekt op den duur in de houten constructie met als gevolg houtrot en schimmel. Vaak wordt ook een muffe lucht waargenomen. Je kunt je voorstellen dat deze lucht niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Denk aan Cara en Astma patienten.
Onze Pro Clima folie beschermt de houten constructie optimaal. Deze heeft een unieke eigenschap, namelijk dat het kan ademen. Je kunt dus spreken van een intelligente ademende folie. Het past zich aan de omstandigheden aan, die zich op dat moment voordoen, lees de folie past zich aan op de luchtvochtigheid van het moment. Daardoor heeft het zowel een dampremmende als drogende werking.
In de praktijk komt het neer dat een klein deel van het vocht wat is geproduceerd in huis opgeslagen zal worden in het hout. Slechts een zeer kleine hoeveelheid, omdat de folie dit voor het overgrote deel tegen zal gaan. Echter, dat gedeelte wat toch in het hout terecht komt zal in de zomer door de ademende werking van de Starvap direct verdampen, waardoor schimmel en houtrot tot het verleden behoort.
Naast een dampremmende werking voor het dak is het zeer aan te bevelen achter de folie onze hoogwaardige Easycell® te plaatsen, voor een optimale dakisolatie. Dit doe je door kleine vulgaatjes te maken. U kunt heel eenvoudig de Easycell® inblazen met de speciale inblaasmachine en daarna het gaatje afplakken met B.E.T.A. Befix tape. Deze tape heeft een kleefkracht die gegarandeerd wordt tot minstens 20 jaar.
Deze combinatie is de meest ideale voor wat betreft warmte isolatie van het dak. Namelijk na het isoleren van het dak met onze dampremmende folie en Easycell® zul je direct een zeer aangename temperatuur ervaren door het gehele huis. Immers je hebt een dikke laag wol over je huis geplaatst. Zoals algemeen bekend is, is wol zowel brandwerend als warmte isolerend.
Hoe kan ik dit toepassen?
Bij een kapconstructie wordt de Pro Clima Intello Plus (dampremmend) onder de spanten of de gordingen aangebracht. Voor schuine daken kan ook de B.E.T.A. Klimaatfolie aangebracht worden. Deze heeft echter een lagere SD waarde vergeleken met de Pro Clima.
Op de buitenzijde van de kap komt de Pro Clima Sollitex Mento Plus (dampopen folie). Bij een platdak met bitumen of EPDM (dit is dampdicht) moet er aan de binnenzijde, de warme kant, de Pro Clima Intello Plus aangebracht worden.
Aanbrengen vanuit de binnenkant
Bij het aanbrengen van Pro Clima folie onder de gordingen/spanten eerst de folie vastnieten, dan hart op hart 30/40 cm vuren houten tengels aanbrengen. Vervolgens de holle ruimte tussen de folie en het dakhout volblazen met Easycell. Hierna op de tengels de gipsplaat-afwerking aanbrengen.
De ondergrond moet droog en stof- en vetvrij zijn. Spitse voorwerpen zoals spijkers of krammen moeten verwijderd worden. Er moet op gelet worden dat de Starvap-dampremming niet beschadigd wordt. Gaten of scheuren kunnen tot vervolgschade leiden.
Pro Clima folie heeft vele voordelen
Lucht- en winddicht isoleren
Om luchtdicht te isoleren zijn veel goede redenen. De warmte- en vochtwering, maar ook de geluidswering van een gebouw worden doorslaggevend beïnvloed door de luchtdichtheid ervan. Een goede luchtdichtheid beperkt de toename van woonvocht van binnenuit in de constructie van het pand, in de buitenschil van het pand.
De winddichtheid draagt veel bij aan een aangenaam woonklimaat. Een hoge winddichtheid levert een wezenlijke bijdrage aan de minimalisering en buitensluiting van schadelijke stoffen uit de buitenlucht en zorgt dus voor een goede energiehuishouding van een gebouw.
Goede ventilatie blijft van cruciaal belang, bij een gezond binnenklimaat. Het regelmatig luchten, door het openen van ramen is essentieel. Goede mechanische ventilatie kan ook. Een goed, met Easycell geïsoleerd gebouw, zal bij het openen van een raam niet meteen een daling van de temperatuur teweeg brengen.
Luchtdicht, voorkomen van woonvocht van binnenuit
Een mens produceert gedurende de nacht een halve liter vocht. Daarnaast komt er veel damp vrij door het gebruik van de badkamer en tijdens het koken in de keuken. Deze damp moet niet in het isolatiemateriaal terechtkomen. Pro Clima bouwfolies voorkomen dit. Een natte trui in de winter is niet behaaglijk, zo werkt het ook met de isolatie in uw huis.
Het belang van winddicht isoleren
Wind verlaagt de isolatiewaarde van uw isolatiemateriaal. Door het toepassen van Pro Clima Intello Plus folie aan de binnenzijde, voorkomt u tevens dat wind uw isolatie nadelig beïnvloedt. Als een conventionele kap geïsoleerd is met Easycell in een dikte van 20 cm, zonder damp open dak folie aan de buitenzijde, dan wordt (bij wind) de isolatiewaarde verlaagd van 0,4 W.mK naar 1.4 W.mK. De isolatiewaarde wordt dan dus zelfs slechter dan HR++ isolatieglas (1,2 W.mK) Hoe lager het W.mK getal, hoe hoger de isolatiewaarde.
Vraag een offerte aan of neem contact op
Begrijpelijk is het dat u vragen heeft voordat u een gedeelte van uw huis laat isoleren. Wij beantwoorden deze graag voor u. Neem vandaag nog contact met ons op of schakel onze online isolatiehulp in. Contact neemt u op door het invullen van het online contactformulier of door te bellen naar het nummer 020-4639057. Vraag u bij ons een offerte aan? Dan ontvangt u deze de volgende werkdag al! Wellicht maakt u morgen al de keuze om voor isolatiemateriaal van Easycell te gaan.
Vraag offerte aan Bel naar Easycell