Ons assortiment

Navigatie

Warmte / Thermische isolatie

Door steeds hogere energieprijzen en eindigende grondstoffen is er ruimte ontstaan om na te gaan denken over isoleren. Door je huis te isoleren kun je behoorlijk besparen op energie kosten. Als je je dak isoleert kan de besparing wel oplopen tot 35%
Neem je  ook nog  de gevel en de kruipruimte mee kun je tot wel 60% besparen op je energiekosten. Hierdoor hou je meer over en de besparing is met ons product gauw terugverdiend.

woman reclining on bed using a smartphone

Dakisolatie

Door je dak te isoleren zorg je dat de warmte in de winter in je huis  blijft en de koelte in de zomer. Daarnaast, ook niet geheel onbelangrijk, bespaar je ook direct significant op energiekosten.

Willem van der Toorn is architect en heeft heel lang gezeten in de renovatie van woningen. Met deze achtergrond heeft hij meer dan 20 jaar geleden al gekozen voor deze speciale cellulosevlok met een Lambda waarde van 0,036, hetgeen betekent dat u minder isolatiemateriaal nodig heeft dan alle andere cellulosevlokken!

Wij kunnen desgewenst een goed geventileerde dampopen constructie in combinatie met een intelligente dampremmer voor u realiseren en dat allemaal zonder ingrijpende verbouwing! En daarbij is Easycell ook nog natuurvrlendelijk.

Binnen gevelisolatie

Bij de binnengevelisolatie/muurisolatie zijn er verschillende mogelijkheden. Om tot een juiste oplossing te komen zullen we moeten kijken wat voor u de juiste oplossing is, daar niet iedere constructie gelijk is en niet ieder huis dezelfde ruimte heeft. Wij hebben in ieder geval voor u altijd de juiste oplossing.

Buitengevel isolatie

Koudebruggen kun je voorkomen door de gevel, de buitenkant van je woning te isoleren. Dit kan met een aantal van onze producten. Een bijkomend voordeel bij het isoleren van je gevel is dat je zowel de warmte- als de geluidsisolatie meeneemt.
In samenwerking met onze erkende dealers kunnen wij zorgen dat u er voortaan warmpjes bijzit en tevens bespaart op stookkosten! 

Triple glas

Wat betekent de U-waarde/isolatiewaarde van glas?

Het is erg belangrijk voor de isolatie van uw pand om het warmteverlies zo veel mogelijk te beperken. De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde. Dit is de hoeveelheid warmte dat door het glas verloren gaat. De U-waarde (eenheid: W/m2K – uitgedrukt in Watt per m2 Kelvin) geeft aan hoeveel warmte (Watt) er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen beide zijden wordt doorgelaten. Hoe lager de U-waarde van het glas, hoe beter de isolatie.

Stel dat het buiten 0 graden Celsius is en binnen 20 graden Celsius. Met enkel glas verlies je dan (Ug * Temperatuurverschil) 5.7*20 = 114 Watt per m2 glasoppervlak. Heb je 15 m2 aan ruiten in je woning dan kost het je CV-ketel dus (15 * 114 = 1710) zo’n 1.7 kWh om je woning op temperatuur te houden. Door te isoleren met HR++ kun je dit al verlagen naar 0.33 kWh!

Kruipruimte isolatie

Veel woningen met een kruipruimte in Nederland hebben last van vocht in de kruipruimte. Dat dit noch voor uw huis als uw gezondheid goed is mag duidelijk zijn.

De witte EasyPearl zorgt ervoor dat het condenspunt wat in de kruipruimte ontstaat, wordt verlegd. Niet meer de onderkant van de vloer van het huis is het condenspunt, maar de onderkant van de EasyPearl is het condenspunt geworden.

Met andere woorden het opkruipend vocht blijft onder de witte EasyPearl. Nu kan het vocht geen schade meer aanrichten. Daarnaast absorbeert de witte EasyPearl geen vocht.

Vanaf de onderkant van de balklaag of bovengelegen vloer adviseren wij tenminste 20 cm vrij te laten. Zo blijft de ventilatie gegarandeerd en ontstaat er direct een schoner binnenklimaat.

Door de aangebrachte isolatielaag zal vanaf nu de temperatuur tot wel 4 graden stijgen in de kruipruimte, waardoor u direct een warm en comfortabel gevoel in uw woning zal ervaren.

Mocht het grondwaterniveau in de kruipruimte toenemen, dan zullen de witte EasyPearl parels stijgen. Het vocht zal altijd onder de witte EasyPearl blijven! De gevolgen van opkomend vocht behoort vanaf nu tot het verleden. Kortom de perfecte manier om uw kruipkelder of kruipruimte te isoleren.

Het effect van Easycell

Faseverschuiving speelt een grote rol in het behalen van de bovengenoemde besparingen. Waarom?

Ongeïsoleerd dak/kap:

In de winter is het buiten koud en binnen warm. Warmte zoekt de weg van de minste weerstand en zal een weg naar buiten zoeken. Dus in plaats dat de door u zo gekoesterde warmte binnen blijft zoekt die juist een weg naar buiten.

In de zomer is de situatie precies andersom. Binnen zal het koel zijn en buiten warm. Nu zal de hitte van buiten de koelte van binnen opzoeken, want daar is minder weerstand. Gevolg is dat de airco zal op volle toeren zal draaien om het in huis koel te krijgen en te houden.

De dikte en het gewicht van Easycell heeft een heel gunstig effect op de faseverschuiving.

Als je de kap of het dak isoleert met Easycell kan het wel tot 9 uur duren voordat de kou of hitte door het materiaal is doorgedrongen.

Gevolg is dat in de winter het huis minder snel af zal koelen, de warmte blijft behouden. Het gevolg is dat de kachel lager kan!

Condensvorming

Een groot en niet te onderschatten probleem in je kap of dak is condensvorming.

We produceren wel tot een halve liter vocht per nacht per persoon. Dit vocht moet ergens naar toe. En je wil zeker niet dat het bij je houten constructie terecht komt.

In tegenstelling tot andere isolatie materialen zal het vocht niet druppelen en liggen op je houten constructie wat weer leidt tot houtrot. Easycell heeft namelijk een hoog absorbtie vermogen. In de winter zal hij dit woonvocht vasthouden en in de zomer zal hij het weer uitademen. Dit is de meest ideale situatie voor een dak of kap. Het enige wat je naast de Easycell moet aanbrengen is een intelligente dampremmer. Dat is folie die naar een kant open en dicht gaat, afhankelijk van waar de druk lager is. Vocht zoekt namelijk altijd de weg van de minste weerstand.

Vraag een offerte aan of neem contact op

Begrijpelijk is het dat u vragen heeft voordat u een gedeelte van uw huis laat isoleren. Wij beantwoorden deze graag voor u. Neem vandaag nog contact met ons op of schakel onze online isolatiehulp in. Contact neemt u op door het invullen van het online contactformulier of door te bellen naar het nummer 020-4639057. Vraag u bij ons een offerte aan? Dan ontvangt u deze de volgende werkdag al! Wellicht maakt u morgen al de keuze om voor isolatiemateriaal van Easycell te gaan.

Vraag offerte aan Bel naar Easycell

Bouwbedrijven bestellen Easycell isolatie vlokken bij: