Ons assortiment

Navigatie

Veelgestelde vragen

Wat is Easycell?

Easycell® is een beproefd vlokken isolatiemateriaal, wat reeds meer dan 100 jaar bestaat. Door de jaren heen is er veel veranderd, onder andere een recente wijziging om de vlok een hogere isolatie waarde te geven. Volgens een speciaal en ingewikkeld procedé is het ons gelukt de vlok wolliger te maken en een unieke vorm mee te geven, waardoor de isolatiewaarde vele malen hoger is komen te liggen dan gelijksoortige isolatievlokken. Het heeft zelfs een hogere isolatiewaarde dan minerale wol (50%).

Wat Easycell® ook tot een mooi produkt maakt is dat het voldoet aan de eisen van vandaag met betrekking tot zo energie arm mogelijk produceren. Easycell® wordt gemaakt van gerecycled papier en daarnaast vraagt het proces om de vlok te produceren ook nog zeer weinig energie. En de brandvertrager die in het produkt wordt gebruikt is afbreekbaar!

Easycell® is sinds 2005 verkrijgbaar in Nederland. In Amerika en Canada is de helft van al het gebruikte isolatiemateriaal, een isolatie product als Easycell®.
Een grote Canadese fabrikant, heeft in Europa een fabriek neergezet. Hier wordt Easycell® exclusief voor de Benelux vervaardigd.

Wat is de isolatiewaarde van Easycell?

Bij 20 cm dikte heeft Easycell® een R-waarde van 5 voor wat betreft de warmte-isolatie.

De luchtgeluidsisolatiewaarde bedraagt ca. 7-11 dB iLu.

Is Eascycell alleen in losse vlok verkrijgbaar, of ook in plaatvorm?

Easycell® is alleen als losse vlok verkrijgbaar. Hier is bewust voor gekozen.

Door de toepassing van een losse vlok ontstaat een compact isolatiepakket, zonder naden en kieren. Ten opzichte van een isolatieplaat geeft dit een rendementsverbetering van 30%. Bovendien is een losse vlok sneller te verwerken dan het op maat snijden van isolatieplaten.

Daarbij komt dat onze vlok onderworpen is aan een speciaal procedé, waardoor het beter isoleert dan andere gelijksoortige vlokken isolatie. Easycell® is opgenomen in het ISSO kwaliteitsregister. Het heeft ten opzichte van andere vlokkenisolatie een veel hogere isolatiewaarde.

Kan Easycell in een gemetselde spouw (buitenmuur) toegepast worden?

Easycell® mag niet in een gemetselde spouw geplaatst worden.

Vaak blijkt dat deze ruimtes gemaakt zijn om te ventileren. Een buiten spouwmuur van een rijtjeshuis laat bij een flinke regenbui in een etmaal 10 liter water door. Dit is een emmer vol. De Easycell zal dan nat worden, waardoor het zijn isolerende werking zal verliezen.

De spouwruimte is meestal te dun. In de regel is de spouw die vroeger gemaakt werd slechts 4-6 cm. Bovendien zitten er ook vaak metselbaarden. Dan blijft er slechts 4-5 cm over. Echter, voor diegene die er toch voor kiest om iets van isolatie te willen plaatsen in de spouw, hebben wij voor u een uitermate hoogwaardige produkt, namelijk de platinum parels. Deze treft u aan in onze webshop. Ondanks dat u met onze parel al iets gedaan heeft voor de huid van het pand, adviseren wij toch de vloer- en of kap te isoleren.

Daarbij is Easycell® opgenomen in het ISSO kwaliteitsregister omdat het een hoger rendement heeft ten opzichte van andere vlokken isolaties, terwijl het ook nog goedkoper is

Kan Easycell in een kruipruimte toegepast worden?

Nee het mag niet.

Deze ruimte is gemaakt om te ventileren, dit moet u zo laten.

Wel kunt u aan de onderzijde van de balklaag een damp open folie aanbrengen. De folie wordt dan vastgeniet aan de balklaag. De naden plakt u af met Startape van Folag. Vervolgens brengt u h.o.h. 30/40 cm een vuren houten betengeling aan. U kunt dan door de vloerplanken, of door de folie van onderaf, Easycell inblazen. Als u dit van onderaf doet, moet u de naden in de folie na het inblazen weer afplakken.

Ook kunt u kiezen voor een eenvoudiger oplossing. Op de website hebben wij voor u de witte EasyPearl. Voor de kruipruimte heeft u genoeg aan de witte parel.

Veel woningen met een kruipruimte in Nederland hebben last van vocht in de kruipruimte. Dat dit noch voor uw huis als uw gezondheid goed is mag duidelijk zijn. Naast het feit dat EasyPearl schoon, lees goed voor het mileu, is bieden wij ook de meest effectieve oplossing voor het vocht in uw kruipruimte.

De witte EasyPearl zorgt ervoor dat het condenspunt wat in de kruipruimte ontstaat, wordt verlegd. Niet meer de onderkant van de vloer van het huis is het condenspunt, maar de onderkant van de Easypearl is het condenspunt geworden.

Met andere woorden het vocht verdwijnt onder de witte EasyPearl. Nu kan het vocht geen schade meer aanrichten. Doordat de witte EasyPearl geen vocht absorbeert, zal het water er nooit bovenuit kunnen komen.

Doordat er 20 cm tussen de witte EasyPearl en de onderkant van de balk van de vloer zit, blijft de ventilatie gegarandeerd. Hierdoor ontstaat direct een schoner binnen klimaat.

Vanaf nu zal de temperatuur tot wel 4 graden stijgen in de kruipruimte.

Kortom met EasyPearl ervaart u een warm en comfortabel gevoel in uw woning.

Is Easycell brandwerend?

Easycel®l is brandvertragend (52% verbetering).

Als u Easycell® als brandwerende laag wilt toepassen, dient u hiervoor toestemming van bouw- en woningtoezicht uit uw gemeente te krijgen. Hiervoor heeft u de brandtest nodig, deze vind u op onze site onder het kopje certificaten.

De brandtest is 33 minuten.
De reaction on fire is klasse: B S1 d0.

Kan Easycell via het plafond worden ingeblazen of alleen via de vloer?

U kunt Easycell® zowel in de vloer, als via het plafond inblazen.

Het resultaat qua warmte- of geluidsisolatie is hetzelfde. In de vloer brengt u na het inblazen een conische 65 mm kurk of houtplug aan. Dit doet u ook in het plafond. U kunt de kurken eenvoudig afmessen met stucwerk. Eventueel kunt u een stuk breed gaas aanbrengen over de kurk voordat u het stucwerk aanbrengt.

U kunt er ook voor kiezen om het gehele plafond opnieuw te stuken.
Als u een ornamenten plafond heeft, kunt u de gaten boren tussen de ornamenten. Een stukadoor kan dan de gaten (vrijwel onzichtbaar) herstellen. U laat de ornamenten intact.

Dus zelfs in een ornamenten plafond kan Easycell® ingeblazen worden.

Kan het plafond Easycell dragen, is het zwaar?

Easycell® weegt ca. 7 kg in het plafond, bij een dikte van 20 cm.
Easycell® kan in de holle ruimte tussen het plafond en de vloer worden ingeblazen, het is niet te zwaar. U kunt tot maximaal 40 cm dik Easycell® in het plafond inblazen.

Easycell® ligt op het tengelwerk van het oude stuc op rietplafond. Dit is een fijnmazig tengelwerk, opgebouwd uit brede tengels. Easycell® ligt hier bovenop, het oude stuc op riet hangt onder het tengelwerk en belast het oude plafond nauwelijks.

Bij een nieuw plafond, opgebouwd uit gipsplaten, is het van belang dat de gipsplaten geschroefd zijn volgens de voorschriften van de gipsplaten-fabrikant. De schroefjes mogen met het kopje niet door het karton gemonteerd zijn en moeten op 25 – 30 cm afstand geplaatst zijn.

Als u twijfelt over de stevigheid/draagkracht van uw plafond, laat dan een bouwkundige uw plafond beoordelen.

Wat doet Easycell met de elektra- en overige leidingen in de vloer?

De elektra moet volgens de NEN 1010 zijn geïnstalleerd (een goede huisinstallatie voldoet aan deze norm), dan kan Easycell® zonder problemen in de holle ruimte van de vloer worden ingeblazen.

De water- en cv-leidingen zijn meteen geïsoleerd. Easycell® vult de ruimte om deze leidingen geheel op. Echter, in geval van spotjes dient een brandkapje geplaatst te worden, welke weer verkrijgbaar is in onze webshop.

Wat gebeurt er als Easycell vochtig wordt?

Easycell® is in staat om veel vocht te absorberen, het is hygroscopisch. Het vochtopnemend vermogen is 8,8%.

Bouwkundig gezien is het van belang dat, vooral in de winter, het isolatiemateriaal Easycell droog blijft. Easycell® raadt daarom aan om dampscherm Pro clima Intello Plus aan de binnenzijde, dus aan de warme kant, toe te passen. Onze Intello Plus is een intelligente ademende folie, wat inhoudt dat het onder verschillende omstandigheden zich kan aanpassen. U vind de Intello Plus bij ons in de webshop.

Geeft Easycell voldoende geluidswering om alleen vloer/plafond te vullen?

Easycell® inblazen in een vloer/plafond is meestal voldoende. Doordat je Easycell® onder druk inblaast verdeelt het zich gelijkmatig in de holle ruimte en blaas je net zolang door totdat de ruimte verzadigd is met Easycell®. In de meeste plafonds of daken kun je een deken tot maximaal 40 cm aanbrengen. Dit zal voornamelijk werken tegen luchtgeluid overlast. Contactgeluiden zullen hiermee op de achtergrond verdwijnen, maar nog aanwezig zijn.

Bij geluidsisolatie is het voorkomen van holle ruimten en klankkastvorming essentieel. Dit is precies wat Easycell® doet. De holle, lege ruimte opvullen. De geluidsoverlast wordt met ca. 50% verminderd.

Inbouwspots in het plafond? Gebruik een brandkapje

Wij raden u aan om een brandkap om het spotje aan te brengen. Dit is een brandvoorschrift, uw plafond moet 30 of 60 min. WBDO brandwerend zijn. Met meerdere spotjes, voldoet uw plafond niet meer aan deze bouwkundige eis.
En er mag geen isolatiemateriaal tegen het spotje aan liggen, dus ook geen Easycell®.

INSTRUCTIE:

1. Doe het licht uit.

2. Verwijder het spotje uit het plafond.

3. Breng het brandkapje aan. Dit is als een parapluutje in elkaar te vouwen.

4. Blaas de Easycell® in het plafond

5. Doe het licht aan.

Onze brandkapjes zijn sterk genoeg om de Easycell® te weren bij het spotje. Deze brandkapjes zijn te koop in onze webshop.

Is Easycell milieuvriendelijk?

Easycell® bestaat voor 84% uit gerecycled papier en is vervolgens weer volledig recyclebaar.

Door de hoge comprimeerbaarheid in de verpakking worden er veel minder transport kilometers gereden. De Easycell wordt luchtig gemaakt in de inblaasmachine en zal daardoor 15% in volume toenemen.

Ook is het produktieproces van Easycell® zeer energie arm. In tegenstelling tot andere isolatiematerialen, welke met gas gesponnen moeten worden, kost het slechts weinig energie om Easycell® te produceren.

Wat is een zwevende vloer?

Bij een zwevende vloer heeft de vloerafwerking, het laminaat of het parket geen contact met de onderliggende houten vloer.
Net zo belangrijk is het om er voor te zorgen dat het parket of het laminaat geen contact heeft met de muren, plinten, radiatorleidingen en deurkozijnen of aftimmeringen. Als ergens het parket of het laminaat een ander gebouwonderdeel raakt, is er meteen geluidsreductie-verlies van enkele decibellen.

Voorafgaand aan het leggen van de zwevende ondervloer tegen de bestaande muren en kozijnen kunt u een viltmateriaal of een vloerfoam van ca. 10 cm hoog te plakken. Pas als de plinten geplaatst zijn, kan het resterende zichtbare vilt of foam verwijderd worden.
Als er een (hoge) muurplint geplaatst wordt boven het parket of laminaat, dan moet er aan de onderzijde, tussen het parket/laminaat en de plint, een 2 mm dik foambandje worden aangebracht. De plint kan dan op de muur geplaatst worden, zolang deze het parket of het laminaat maar niet raakt.

Hoe werkt het inblazen met een inblaasmachine?

Inblaasinstructie:

  1. Machine aansluiten: sluit de slang aan op de inblaasmachine. Zorg voor deugdelijke stroomvoorziening van 220 volt en 16 Ampère.
  2. Machine vullen: open een pak Easycell® en vul het reservoir van de inblaasmachine, tot aan de boven rand van de machine.
  3. Gat boren: boor met een multiboor van 63mm (verkrijgbaar in de webshop Easycell®) in de vloer of het plafond, tussen de balken op ca. 70cm van de zijmuur (daar waar de vloerbalken in zitten). Controleer voor het boren op aanwezigheid van elektriciteit -en waterleidingen! Het volgende gat 140cm verder boren. Dit herhalen tussen iedere balklaag.
  4. Slang aan vulopening van de machine plaatsen: plaats de tuit van de slang in het gat van de vloer of het plafond. Voorkom dat de slang geknikt ligt of de aanvoer op een andere manier geblokkeerd wordt. De schuif met gaatjes welke vlak boven de slangtuit van de machine zit dient halverwege opengezet te worden!!!
  5. Machine aanzetten: zet de inblaasmachine met de afstandsbediening aan en de holle ruimte wordt volgeblazen met Easycell®. Controleer regelmatig de doorstroming in de slang en de aanvoer in het reservoir van de machine.
  6. Inblaasmachine uitzetten: wanneer de ruimte gevuld is, stopt de doorstroming in de slang (klinkt als plop, plop, plop). Schakel bij weerstand de inblaasmachine uit, neem de slang uit het gat en controleer of de ruimte vol is.
  7. Controleren: boor een controlegat op ca. 70cm van het gevulde gat en meet hoever de Easycell® gekomen is vanaf het vulgat. De opbrengst kan per situatie verschillen. Pas de tussen afstand van de volgende gaten aan op deze meting.
  8. Gat afdichten met een conische kurk of houten plug: neem een conische kurk of houten plug en sla deze in het gat dat zojuist gevuld is. Breng de kurk zodanig aan dat de bovenkant van de kurk net niet boven de oppervlakte uitsteekt.
  9. Herhaal de bovenstaande stappen totdat de gehele oppervlakte gevuld is.

Wanden, plafond, vloer en schuine kap vullen met Easycell? Let op densiteit

Als u de calculator aanhoudt voor het aantal pakken, is reeds rekening gehouden met zowel de balken als de densiteit.

Het vullen van een vloer/plafond met Easycell® is eenvoudig, de densiteit moet 30-60 kg / per m3 zijn.

Het vullen van een schuine kap met Easycell®, hierbij moet de densiteit 40-60 kg/per m3 zijn.

Bij het vullen van een wand met Easycell® moet de densiteit 40-60 kg/per m3 zijn.

Controleer de densiteit aan de hand van de ingeblazen pakken Easycell®. Zorg ervoor dat de inblaasdruk van de inblaasmachine voldoende is en goed staat afgesteld. Heeft u vragen, neem dan gerust contact op met ons op

Vraag een offerte aan of neem contact op

Begrijpelijk is het dat u vragen heeft voordat u een gedeelte van uw huis laat isoleren. Wij beantwoorden deze graag voor u. Neem vandaag nog contact met ons op of schakel onze online isolatiehulp in. Contact neemt u op door het invullen van het online contactformulier of door te bellen naar het nummer 020-4639057. Vraag u bij ons een offerte aan? Dan ontvangt u deze de volgende werkdag al! Wellicht maakt u morgen al de keuze om voor isolatiemateriaal van Easycell te gaan.

Vraag offerte aan Bel naar Easycell

Bouwbedrijven bestellen Easycell isolatie vlokken bij: